El nostre paNosaltres elaborem el pa com és feia fa molts anys però amb l'ajut de maquines que milloren la qualitat del pa com són l'armari de repòs i la càmera de fermentació controlada.

 


Primerament fiquem els ingredients (Farina, l’aigua, la sal, el llevat i la massa mare) a la màquina per pastar, cosa que ens treu la feixuga tasca, de tenir que pastar manualment.

Després de pastar, deixem que la pasta reposi en bloc.

 

Seguidament, tallem la pasta en els pesos destinats a cada peça en concret.

Funyim les peces de pasta.

 


En el cas del pa comú reposa al armari de repòs i amb el cas del pa de pagès deixem la pasta reposar als armaris de fusta.  

Formem les pecesDeixem fermentar fins que estiguin a punt per enfornar

 
Es talla el pa i s’enforna.Després del temps adequat, trèiem el pa cuit del forn.

Aquest és el procés que seguim a l’hora d’elaborar el nostre pa.

Depenent del tipus de pa que hem d'elaborar hi han petites variacions en el que fa als ingredients i al format.

Uns dies ens surt la feina més be, altres dies no tant però és el que te fer el pa artesanalment fent que no es pugui esperar una uniformitat diària.

La única cosa que podem assegurar, és que intentem elaborar el pa de la millor manera que podem, i que cada nit treballem per que a la matinada puguem tenir a la botiga un pa de gran qualitat sense cap mena d'additiu químic ni cap mena de preparat .

D'aquesta manera nosaltres hem intentat retrobar textures i sabors del nostre pa, deixant de costat el pa precuit o el pa congelat dels supermercats.

Aquesta ha sigut i seguira sent la nostra idea, marcant una diferencia entre el pa congelat que ofereixen supermercats, cafeteries... i el nostre pa.